Sokan voltunk: nem a Fudanra

Igen, a Diákvárosra, nem az adófizetők pénzéből épített kínai magánegyetemre! Az MSZP és a Párbeszéd tagjai is részesei voltak annak a több ezres tömegnek, akik ezen a tüntetésen kinyilvánították, hogy változásra van szükség.

Megtelt a Kossuth tér az idei év első nagy tüntetésén. A demonstrálók azért tiltakoztak, mert kínai kölcsönből, kínai egyetemet akarnak építeni a megfizethető lakhatást ígérő Diákváros területén. Ami meglepő, megfiatalodtak a tüntetők! Zömmel huszonévesek alkották a résztvevők többségét, az unokáik jövőjét féltő őszhajúak kisebbségbe szorultak.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere: „Aki nem daruval emelteti be a széfjét a házába, az tudja, hogy lakhatási válság van Magyarországon. Amikor Orbán Viktort megismertük, liberális volt, ateista, és Újpest-szurkoló. Most szélsőjobboldali és Felcsút szurkoló. A kormánypárti szavazótábor Orbánt a pálfordulásaival együtt imádja…”

Karácsony Gergely: „Nem a kínai emberek ellen tüntetünk, sőt, még csak nem is Kína ellen. Megvan nekünk a magunk baja a diktátorokkal. Mi itt az egyetemekért szoktunk tüntetni, például a CEU elüldözése miatt. Amit nem akarunk az a magyar adófizetők pénzén felépített kínai elitegyetem. Ebből az 500 milliárdból, amit erre terveznek, fel lehetnek számolni a teljes gyermekszegénységet. Néhány éve még azzal hívták utcára az embert, hogy NEM LESZÜNK GYARMAT. (…) Nincs visszataszítóbb, nincs pusztítóbb, mint az a hatalom, amely önmagáért van, a többség helyett a keveset szolgálja.”

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.