Keddtől ismét fizetős a parkolás

A mai kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy Pünkösd hétfő az utolsó nap, mikor nem kell a parkolásért fizetni, megszűnik az erre vonatkozó engedmény tehát. Ez végleges döntésnek tekinthető, a további intézkedésekről, illetve enyhítésekről holnap számol be Orbán Viktor, közölte a miniszter.

Elhangzott, hogy most vasárnapra várhatóan eléri az 5 milliót azoknak a száma, akik az első oltásukat megkapták. „A harmadik hullámot sikerült legyőzni, de a vírus itt van” – fogalma- zott Gulyás Gergely, és hozzátette, hogy a héten 240 ezer Pfizer vakcina áll rendelkezésre Magyarországon. Mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon, s a jelentkezést követő egy-két napon belül megkaphatja az általa preferált oltóanyagot. Azok is jelentkezhetnek, akik három hónapon belül estek át a fertőzésen, mert – ahogy fogalmazott – van elegendő oltóanyag. Jelenleg több mint 4,8 millióan  kapták meg az első oltásukat Magyarországon.

„A rendkívüli jogrend fennmarad, de addig tartjuk fenn, ameddig feltétlenül szükség van rá” – mondta a miniszter, aki a hitel-moratórium augusztus 31-éig tartó meghosszabbításáról is beszélt, illetve arról, hogy a lejárt okmányok érvényességét kitolják a veszélyhelyzet végéig.

Gulyás közölte, hogy a közös brüsszeli vakcina beszerzésben nem kíván részt venni Magyarország, mert több mint 10 millió nyugati oltóanyag érkezik 2022 végéig hozzánk. A miniszter arról is beszámolt, hogy jövő év második felében, Debrecenben, az új oltóanyag gyár is elkezdi a termelést. „Az oltások hatása 9-12 hónap, s ha ősszel indokolt lesz megkezdeni az újraoltást, van elegendő vakcinánk” – tette hozzá.

Holnap az Operatív Törzs ülésezik, a részletes intézkedéseket ezt követően ismerteti Orbán Viktor.

Erzsébetváros Hírei / Erzsébetváros Önkormányzata

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.