„A fideszesek kaszálni fognak”

A Fidesz a lakásmaffiával összefogva tízezreket tesz hajléktalanná! Az MSZP évente 15 ezer új bérlakás építését tervezi.

A Fidesz-kormány 100 ezer önkormányzati bérlakást dob oda a lakásmaffiának! Ezt jelenti az a törvényjavaslat, mely szerint az önkormányzati bérlakásokban élők a forgalmi érték 15-30 százalékáért megvásárolhatják a lakásokat.

Orbánék persze jól tudják, hogy az önkormányzati bérlakásban élők többségének nincs annyi pénze, hogy megvegyék az ingatlant, amelyben laknak. A Fidesz ezt a lehetőséget a saját ügyeskedő embereinek és a lakásmaffiának találta ki, hisz a töredék áron vásárolt ingatla- nokat akár már másnap piaci áron lehet továbbadni. A gazdag fideszesek kaszálni fognak, a pénztelen rászorulók otthonait pedig megszerzi a lakásmaffia. A jelenleg olcsó bérlakások eltűnnek, a Fidesz miatt emberek tízezrei válhatnak hajléktalanná.

Az MSZP úgy fogja megelőzni ezt a tragédiát, hogy az emberekkel összefogva megbuktatjuk a Fideszt. Az MSZP programja évente 15 ezer új bérlakás építését tervezi állami segítséggel, és azzal a feltétellel, hogy ezek a lakások nem lesznek eladhatók. Ezen túlmenően olyan lakhatási törvényt kezdeményezünk, amely bevezeti a lakbér- és lakásár-plafont.

Az MSZP szerint mindenkinek alapvető joga, hogy legyen emberhez méltó otthona! Álljon mindenki mellénk, akadályozzuk meg együtt, hogy a Fidesz a lakásmaffiának játssza át több százezer ember lakását!

Nemény András
a Baloldali Önkormányzati Közösség elnöke

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.