Az MSZP május elsején

„Mindenkinek jár a tisztes megélhetés. Május 1-jén, a dolgozók, munkások ünnepén az őket érintő legfontosabb problémáról, az alacsony bérekről kell beszélni” – mondta Komjáthi Imre az MSZP elnökhelyettese a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Komjáthi Imre az MSZP közösségi oldalán megtartott sajtótájékoztatóban kifejtette, hogy a tisztességes megélhetés érdekében azt kezdeményezték, hogy a minimálbér legyen adómentes. Ez az intézkedés akár évi 300 ezer forinttal segítené az érintetteket.

„A probléma az alacsony fizetés, a megoldás pedig az adócsökkentés” – jelentette ki, hozzátette, hogy ennek érdekében az alacsony fizetések terheit is csökkenteni kívánják. Ez azt jelenti, hogy 321 ezer forintos bruttó bérig adójóváírást biztosítanának a dolgozóknak.

„Ez az intézkedés 2,3 millió embernek nyújtana segítséget, a pontos bérnövekedést pedig mindenki megnézheti az MSZP honlapján elérhető bérkalkulátor segítségével.”

Az ellenzéki politikus szerint nem jó a mostani rendszer, nincs rendben, hogy a „Fidesz letört azoknak a kenyeréből, akik éhesek és teletömte azoknak a hasát, akik jóllakottak”.

„Változásra ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti a garanciát.”

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.