Mind a 106 választókerületben

Mind a 106 választókerületben készen áll az előválasztási csapat!

Két hétvégét és a közbe eső hetet is felölelik majd az előválasztás egyes fordulói, amelyek akár már a nyáron is megtarthatók lennének. Minden magyarnak garantált lehetősége lesz, hogy kiválassza ellenzéki jelöltjét.Történelmet fognak írni a magyarok az előválasztáson és ennek eredményével, a kormány- és korszakváltással – mondta el Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese péntek reggel az ATV Start című műsorában.

„Előválasztás lesz, és ezzel egy politikatörténeti eseményről beszélünk – Magyarország történelmében mindenképpen, hiszen soha nem volt országos előválasztás még hazánkban”

– emelte ki Harangozó. Hangsúlyozta, a kitűzött cél még ennél is ambiciózusabb: mind a 180 kistérségben, még a kistelepüléseken is készen fognak állni a bizottságok – minden magyar- nak meglesz a lehetősége, hogy maga mondja el a véleményét és válassza ki jelöltjét.

„Megalakult mind a 106 választókerületben a csapat, akik dönthetnek a helyi pontos szervezésről, ők ismerik ugyanis a helyi viszonyokat. Ez valóban egy történelmi mérföldkőnek lesz tekinthető. Ebben nagyszerű dolog lesz részt venni szervezőként és szavazóként egyaránt, és még jó pár évig lesz erről szó!”

A szocialista képviselő elmondta, az előválasztás színvonala még az eddigi választásokét is felülmúlhatja majd, hiszen helyben és elektronikusan is a korábbinál magasabb szintű biztonságot ad minden magyar választópolgár számára.

Reagálva a legfrissebb Závecz-felmérésre, amely szerint erősödött a Fidesz és a Jobbik, leszögezte, az ellenzéki demokrata összefogás erős – együtt erősebb, mint a Fidesz-KDNP –, és ha az első kis lépésekkel is, de az MSZP is elkezdett erősödni, ezt pedig tovább lendíti majd, amikor eljön a megfelelő idő és megnevezi miniszterelnök-jelöltjét.

„A miniszterelnök-jelölt színre lépésével, egy országos kampány megindításával mi is azt célozzuk, hogy tudjuk a táborunkat növelni. Korántsem más ellenzéki pártok rovására, hanem, ami az igazi célunk, hogy mindenki a legtöbb saját szavazót tudja behozni, hogy a mostani néhány százalékos előnyünk egy igazi, stabil előnnyé váljon.

Mi Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét fogjuk támogatni, amikor elindul miniszterelnök-jelöltként, ezzel túl nagy titkot nem árulunk el. Úgy gondoljuk, hogy ha ezt bejelenti, az néhány héten belül már meg fog történni.

Gergő nem országgyűlési képviselő, vagy akár parlamenten kívüli politikus, hanem Budapest főpolgármestere, és látjuk, hogy mennyi dolog van Budapesten. Hatalmas presztízse van, és jól meg tudja határozni azt a pillanatot, hogy mikor ideális az ő elindulása. Világos választópont lesz a mi tekintetünkben is, amikor a szövetségünk által megnevezett miniszterelnök-jelölttel az országos kampány is elindul”

– jelentette ki az MSZP frakcióvezető-helyettese.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.