Kunhalmi: Tragikusak a számok

Több száz halott naponta: engedjék végre a szakértők és az ellenzék maximális segítségnyújtását!

A politikai csatározások azonnali felfüggesztését és nemzeti egységre épülő szakmai testület felállítását követeli az MSZP és a teljes demokratikus ellenzék. Tragikusak a számok, azonnal be kell vonni a szakma egészét – erről beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke keddi online sajtótájékoztatóján, melyet a párt Facebook oldalán tett közzé.

„A korlátozások ellenére miért Magyarországon az egyik legmagasabb a halálozási ráta Európában?” – tette fel a kérdést Kunhalmi. „Mindenekelőtt ki kell venni a válságkezelést a napi politikából. Például azt, hogy a koronavirus.gov.hu hivatalos regisztrációs oldalt az önkormányzatok álhírekkel való támadására használják. Életek múlnak azon, hogy az önkormányzatokkal csatározik a kormány és szembe fordul a háziorvosokkal”

– figyelmeztetett. A szocialista politikus emlékeztetett, a kormány még február 17-én, a harmadik hullám elején is nemzeti konzultációt indított a nyitásról ahelyett, hogy válságkezelt volna.

„Nem fizették ki például a vendéglátósokat,a vállalkozásokat, ahogy kértük, és nem zárták be időben az iskolákat, ahogy ezt a szakszervezetek kérték. Eközben hárítják a felelősséget, minden ügyben másra mutogatnak.”

Az MSZP társelnöke bejelentette, a súlyos hibák miatt a demokratikus ellenzéki pártok a válságkezelés szakmai korrekcióját követelik, illetve azt, hogy a kormány hozza létre a Nemzeti Oltási Bizottságot, amely vegye át a szervezés, a tervezés és végrehajtás feladatait. „Ma erre lehetősége van a kormánynak, hogy ők is megszavazzák ezt a Népjóléti Bizottság mai ülésén. Azt kérjük – a Magyar Orvosi Kamara, a virológus szakemberek, a háziorvosok és az önkormányzatok – hogy támogassák, vegyenek benne részt és a titkosan működő vakcina bizottság helyett egy nyitott, átlátható, szakmai alapon működő bizottság vegye át a kormánytól ezt a munkát”..

„Szakmai alapra kell helyezkedni, amíg nem megy rá az ország: a válságkezelés közös nemzeti ügy! Korrigálni nem szégyen a politikában, és a korrekcióra szükség is van, muszáj változtatni, állítsák fel a Nemzeti Oltási Bizottságot, és vonják be a szakmát és az önkormányzatokat” – szólította fel a kormányt Kunhalmi Ágnes.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.