Hideg napok jönnek

Az idei tél eddigi leghidegebb napjai következnek!
Mit tegyen ha krízishelyzetet tapasztal?

Az előrejelzések szerint az idei tél eddigi leghidegebb napjai jöhetnek a héten. Erzsébetvárosban fontosnak tartjuk, hogy törődjünk egymással, és támogassuk a lakókat minden élethelyzetben. Ebben az időszakban különösen figyelnünk kell egymásra és azokra, akik fűtetlen lakásokban vagy az utcán élnek.

Fontos, hogy mindenki fokozottan figyeljen a krízishelyzetben élőkre, és ha ilyen élethelyzetet tapasztal, azt kérjük jelezze, hogy segíteni tudjunk.

Mi a teendő?

  • Vészhelyzetben hajléktalan személy esetén, egész Budapesten hívható +36 1 338 4186-os telefonszámon a Közép-Magyarországi Diszpécser Szolgálat, amelyet a Menhely Alapítvány működtet.
  • Ha valaki fűtetlen lakásban lakik, vagy ilyen körülményről tudomása van, akkor azt jelezheti:
  • +36 1 352 8672-es telefonszámon jelezheti a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központjánál, vagy
  • a +36 1 342 5907-es telefonszámon az Ellátott irányítási csoportnál.

Önkormányzatunk szerződésben áll a Golgota Keresztény Gyülekezet Egyesülettel, és velük közösen térképezi fel a segítségre szorulók körét.

Amikor az időjárás ezt indokolttá teszi (extrém hideg esetén), az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiadja a vörös kódot – ez jelzi a szokásosnál is súlyosabb vészhelyzetet. Ilyenkor a Golgota Keresztény Gyülekezet Egyesület Vörösmarty utcai Nappali Krízisközpontja éjjel nappal nyitva tart és 100 ember részére biztosítja a melegedőben való tartózkodás lehetőségét, meleg ételt és italt, valamint tisztálkodási lehetőséget.

Telefonszámuk: +36 1 786 1946

A hajléktalan személyek, illetve szociálisan rászoruló VII. kerületi lakosok részére rendelkezésre álló nappali melegedők:

  • GOLGOTA KERESZTÉNY GYÜLEKEZET EGYESÜLET

Telephely: 1074 Bp., Vörösmarty u. 17.

Nyitva tartás: Hétfő-péntek: 8:00-14:00

  • MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT EGYESÜLET

Telephely: 1078 Bp., Murányi u. 38.

Nyitva tartás: Hétfő-szerda: 8:00-14:00, csütörtök-péntek: 8:00-15:00

  • MENHELY ALAPÍTVÁNY

Telephely: 1073 Bp., Kürt u. 4.

Nyitva tartás: Hétfő-csütörtök: 8:00-15:00, pénteken: 8:00-14:00

Fenti szolgáltatások igénybevételéhez szükséges: egyszeri regisztráció, 6 hónapnál nem régebbi érvényes tüdőszűrő lelet bemutatása, illetve személyi igazolvány és TAJ kártya.

Az intézményekben az előírásoknak megfelelően be kell tartani a COVID19 vírus miatti alapvető higiénés szabályokat, valamint a vírus terjedését megelőző intézkedéseket (maszk viselése, testhőmérséklet mérés, fertőtlenítés, távolságtartás), illetve további korlátozások vannak érvényben a bent tartózkodók létszámára és a bent tartózkodás idejére vonatkozóan.

Erzsébetváros Önkormányzata

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.