Uzsorásként számol a Fidesz

Korózs Lajos, az MSZP politikusa szerint „az adóemelés fideszes kormánya a válság idején újabb teherrel sújtja az embereket”.

Mint azt a Facebookon írja, a katás vállalkozások „büntetőadója” után most az egészségügyi szolgáltatási járulékot emelték: azoknak, akiknek nincs munkajogviszonyuk, vagy hallgatói jogviszonyuk, a korábbi 7.710 forint helyett már, havi 8.000 forintot kell fizetniük. „Gyalázat, hogy a luxusjachtozós, helikopterezős Fidesz még a munkanélküli embereket is tovább sarcolja” – fogalmaz.

Korózs szerint a Fidesz ráadásul „hitvány uzsorásként” számol. A járulékemelésnél ugyanis 3,8 százalékos inflációra hivatkoznak, de amikor a nyugdíjakat emelték, akkor csak 3 százalékot vettek alapul. Ugyanígy nyerészkednek akkor is, amikor az autópálya-díjakat vagy a postai tarifákat drágítják – fejti ki.

„Jelenleg embertelen, uzsorás kormánya van az országnak. Ha behajtani kell, magasabb inflációra hivatkoznak, de ha a nyugdíjemelésről van szó, akkor kisebb pénzromlással számolnak” – olvasható a bejegyzésben.

(Forrás: atv.hu)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.