Kínos szerencsétlenkedés

Egyre kínosabb Orbán szerencsétlenkedése! A Kossuth rádió péntek reggeli miniszterelnöki interjúnak álcázott hazugságfélórájában Orbán Viktor megint felelősséget hárított, terelt és csúsztatott.

Nem az EU, hanem a miniszterelnöki szerencsétlenkedés az igazi probléma! A Fidesz-rezsim még azt a vakcinát sem tudta beadatni, ami már itt van az országban!

Érthetetlen, hogy ha 78-79 ezer ember beoltására elég vakcina van az országban, akkor miért csak a felét használták fel eddig? Hiszen mindenki tudja, hogy a vakcina a legjobb helyen az emberekben van! Nem a raktárakban és nem a szóbeli ígéretekben! Ezért a tehetetlenkedésért Orbán Viktor a hibás! Hiába próbálta a miniszterelnök szokásos pénteki hazugságaiban az EU-ra kenni a felelősséget, az igazság az, hogy a megérkezett oltóanyagnak csak a töredékét tudták eddig beadatni!

Hol van a miniszterelnök által beígért hatalmas oltási kapacitás? Ne másokat hibáztasson! Mi lenne, ha végre hazudozás helyett dolgozna? Hiszen mindenki tudja: a vakcina csak akkor véd, ha beadják! És eddig csak az EU-tól kaptunk oltóanyagot! Orbán Viktor dumakormánya azonban kizárólag az emberek vérnyomását emeli! Eddig több mint 10 ezer honfitársunk halt meg! Ez lenne Orbán Viktor számára a győzelem és siker?

Az pedig egyenesen gyalázatos cinizmus, ahogyan a miniszterelnök letagadja közel 300 ezer honfitársunk létezését! Ennyien vannak állás nélkül, és a felük semmilyen ellátást nem kap! A GKI kiszámolta, hogy meg lehetett volna menteni az összes, járvány által érintett munkahelyet, a pénz megvolt rá, de a Fidesz-rezsimnek fontosabb volt például a vadászkiállítás, mint az emberek megélhetése.

Azt mondja Orbán Viktor, hogy nem „fogyasztásra”, az emberek túlélésére, megélhetésének biztosítására kell adni a pénzt, hanem „beruházásokra”. Álljon meg a menet! Beruházni nem Mészáros „nemstróman” Lőrincbe és az oligarchákba kell, hanem az emberekbe: az egészségükbe, az oktatásukba és megélhetésükbe! Az egészségügyi világjárvány, a gazdasági és szociális válság idején pontosan rávilágított, hogy a Fidesz-rezsim ezeket a területeket hogyan pusztította le.

Orbán Viktor tehát ne az EU-t kritizálja, mert a saját szerencsétlenkedése, önzése és arroganciája, hatalompolitikai megfontolásai állnak szemben mindazzal, amire az embereknek valójában szüksége van!

Tóth Bertalan,
az MSZP társelnöke, frakcióvezető

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.