Karitatív akciót indít az MSZP

Az MSZP országos karácsonyi karitatív akciót indít a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére – mondta az ellenzéki párt társelnöke, országgyűlési képviselője vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta, a KSH adatai alapján, a magyarok fele érezte úgy 2019-ben, hogy szegénységben él; az idei válság, valamint a „kormány késlekedése és szűkmarkúsága miatt” pedig idén még többen kerültek nehéz helyzetbe.

A szocialista politikus szólt arról is, pártja országgyűlési indítványban kezdeményezi, hogy kapjon 50 ezer forintos azonnali támogatást minden olyan gyermek, akinek a szülei munka nélkül maradtak a járvány következtében.

Kunhalmi Ágnes felidézte, hogy az MSZP tavasszal, a járvány első hulláma alatt is segített a magyar családoknak. A szocialista képviselők akkor fejenként egymillió, összesen 15 millió forintot ajánlottak fel, amiből fertőtlenítő- és védőfelszereléseket vásároltak családoknak, valamint intézményeknek. Májusban az MSZP 12 tonna tartós élelmiszert vitt rászoruló családoknak és csoportoknak, szeptemberben pedig 10 millió forintot fordított az iskolakezdés költségeinek enyhítésére, rászoruló családok megsegítésére – ismertette a párt társelnöke.

(Forrás: HírKlikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.