Adókorrekció január elsejétől

Niedermüller: az adó-stop Alaptörvénybe ütközik. Erzsébetvárosban pedig januártól akkor is emelkednek az adók, ha a kormány ezt tiltja.

„Erzsébetváros a hatályos törvényeket betartva, a többi önkormányzathoz hasonlóan, november végéig kihirdette a következő évre vonatkozó adórendeleteit” – írja Niedermüller Péter Erzsébetváros DK-s polgármestere. Niedermüller megjegyzi, hogy az adórendeleteknél figyelembe vették a Pénzügyminisztérium előírásait és ennek megfelelően, az inflációt követő adókorrekciót léptetnek életbe január elsejétől.

Az emelkedés csekély, az építményadó tekintetében évente négyzetméterenként 67, míg a telekadó 12 forint többletet jelent az előző évhez képest.  A polgármester megjegyzi, ez a korrekció messze nem fedezi azokat a súlyos elvonásokat, amelyeket a kormány a korona- vírus járványra hivatkozva elrendelt.

„A kormány közelmúltban megjelent, adó-stoppot elrendelő rendelete nemcsak indoklásában álságos, de Alaptörvény ellenes helyzetet is teremtett. Ennek feloldására az önkormányza- toknak lehetőségük van az Alkotmánybírósághoz fordulni” – zárja bejegyzését Niedermüller.

(Forrás: Magyar Narancs)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.