Molnár Zsolt a Szájer-ügyről

Összehívják a nemzetbiztonsági bizottságot.

Az MSZP pártigazgatója szerint vannak érvek, amelyek amellett szólnak, hogy nem véletlen az ügy időzítése, nemrég ugyanis Orbán Viktor bejelentette, hogy a magyar-lengyel vétóval kapcsolatban nem akar kompromisszumot.

Molnár Zsolt az ATV Start című műsorában ugyanakkor úgy fogalmazott: szerinte ez nem egy titkosszolgálati akció volt, a helyszín ugyanis, ahol Szájer József lebukott, forgalmas helyen fekszik, szemet szúr, ha valaki – főleg a járványhelyzet és az ehhez kapcsolódó korlátozások idején – bulit szervez, így elképzelhető az is, hogy valaki tényleg feljelentést tett. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta: nem kizárt az sem, hogy a titkosszolgálatok valóban figyelték a helyet.

Arra a kérdésre, hogy a magyar nemzetbiztonsági bizottságnak van-e itt feladata, Molnár Zsolt azt mondta: a magyar hírszerzésnek mindenképpen tájékozódnia kell az ügyben, a bizottság soron következő ülésén szó lesz erről, volt-e az ügynek előzménye, vagy a magyar szolgálatok észleltek-e bármilyen titkosszolgálati mozgást. Úgy fogalmazott: ez az ügy “segített a bizonytalan szavazóknak”.

Molnár Zsolt úgy látja, Brüsszelben egyre fogy a levegő a fideszes képviselők körül, nincs bizalom irántuk, komoly kritikákkal illetik őket. Ugyanakkor az “elszakadási folyamat” a Fidesz és az Európai Néppárt között a politikus szerint egy ponton mindig megáll.

2022: a közös lista “lényegében eldőlt”

A közös ellenzéki listával kapcsolatban – amelyen a legutóbbi hírek szerint a Momentum is ott lesz – Molnár Zsolt azt mondta: ezzel kapcsolatban még ebben az évben fontos döntések fognak születni. Szerinte a közös lista “lényegében eldőlt”, úgy véli, a Jobbik is ezt a döntést fogja hozni. Az MSZP pártigazgatója azt mondta, az alapkérdések akár már karácsonyig eldőlhetnek, jövő nyárra pedig már a közös miniszterelnök-jelöltnek is elő kell állnia. Bajnai Gordonnal kapcsolatban azt mondta: Bajnai alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, és ha beszáll ebbe a versenybe, az MSZP támogatni fogja.

(Forrás: ATV)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.