A rendszer lényege a hazugság

Ujhelyi István Szájer József botrányáról. Az MSZP politikusa a Fidesz vasárnapi posztját osztotta meg újra.

Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője újra megosztotta Facebbok-oldalán a Fidesz posztját, amellyel a kormánypárt köszönetet mondott az akkor frissen lemondott Szájer Józsefnek.

„A rendszer lényege a hazugság. Az értékekről is”

– írta megjegyzésként Ujhelyi István a bejegyzéshez.

A Fidesz vasárnap még úgy emlegette a pártalapítót, mint akinek „döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren”. Ezek a szavak némileg más értelmet nyernek a keddi történtek fényében.

Kedden ugyanis arról számolt be a belga sajtó, hogy illegális szexpartin ütöttek rajta a rendőrök Brüsszelben péntek éjjel. Az orgián több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is részt vett. A hln.be beszámolója szerint az EP-képviselő az ereszcsatornán lemászva próbált meg elmenekülni, de a rendőrök elfogták. A rendőrség a helyszínen kábítószert is talált. A jelenlévő 25 embert, főleg férfiakat, mind pénzbírsággal sújtották a járványügyi korlátozások megszegése miatt. A belga lap információi szerint a tetten ért EP-képviselő a Fidesz politikusa, aki meglepő módon múlt vasárnap mondott le mandátumáról. Szájer József vasárnap jelentette be, hogy lemond EP-képviselőségéről, a döntését „lelki megterhelésével” magyarázta. Kedden a politikus közleményben elismerte, hogy részt vett az általa házibuliként emlegetett partin.  A Népszava megkeresésére a brüsszeli ügyészség azt közölte a szexpartiról, hogy egy járókelő jelentette a rendőrségen, hogy látott egy férfit, aki az ereszcsatornán menekült

„A férfi keze véres volt, lehetséges, hogy menekülés közben sérült meg. A hátizsákjában kábítószereket találtak. A férfi nem tudta igazolni magát, ezért elkísérték a lakóhelyére, ahol diplomáciai útlevéllel S. J.-ként (1961) azonosította magát”

– olvasható az ügyészség tájékoztatásában.

Az ügyészég azt is bejelentette, hogy a rendőrség az összes jelenlévőről jelentést készített a járvánnyal kapcsolatos intézkedések be nem tartása miatt, „S.J.”-ről külön jelentés készült a kábítószer birtoklással jogszabályok megsértése miatt. Kora estére a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja is reagált a botrányra. Azt írták, hogy Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott tisztségéről, és az egyedüli helyes döntést hozta meg, amit tudomásul vesznek.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.