Reagálás a kormányinfóra

Ki mond igazat, a kormányrendelet vagy a miniszter?

2020. november 19-ei kormányrendelet: „A fővárosi és megyei kormányhivatal szervezésében SARS-CoV-2 koronavírus kimutatására alkalmas antigén gyorsteszttel az Operatív Törzs által meghatározott rendben és ütemezéssel vizsgálatot kell végezni (…) a nevelési, oktatási, valamint szakképző intézményekben, nevelési, oktatási tevékenységet végző személy esetében (…).”

2020.november 26. Gulyás Gergely: „A kormányhivatalok azt az utasítást kapták, hogy ne csak a tanárokat, hanem minden iskolai dolgozót teszteljenek, ha kérik.”

Az érintettek nevében is köszönjük, hogy lassan egy hét elteltével sikerült ezt tisztáznia a miniszternek, bár vélhetően erre is csak a hiányos rendelet miatti felháborodások kényszerítették. Ezzel ugyanakkor Gulyás miniszter beismerte, hogy nem készítik elő megfelelően az intézkedéseket, aminek az a következménye, hogy csak futnak az események után.

A kormány a felkészületlenségével és a folyamatos félretájékoztatással a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja. Az MSZP azonban a kezdetektől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel.

A járványkezelés szakmai és nem pedig politikai kérdés. Reméljük, hogy ezt minél hamarabb felismeri a Fidesz és akkor a pillanatnyi politikai érdekek mentén hozott döntéseket végre felválthatják a megfelelő szakmai intézkedések.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.