MSZP-s polgármesterek kérik…

… a fizetős parkolás visszaállítását.

A budapesti belső kerületek közterületein nappal még nagyobb a káosz, a zaj és az egészségtelen rossz levegő a kormányzati intézkedés nyomán.

Az ingyenes parkolás novemberi bevezetésével, egy rövidlátó és átgondolatlan intézkedéssel a kormány nemhogy enyhítene a járványügyi helyzeten, hanem még az emberek egészségét is kockáztatja, levegőszennyezettségnek teszi ki – nyilatkozta szerdán a Népszavának Horváth Csaba. Zugló MSZP-s polgármestere Tóth József XIII. kerületi és Őrsi Gergely II. kerületi kollégájával együtt online sajtótájékoztatón kérte a kormányt a szerintük káros intézkedés visszavonására.

Horváth Csaba kérdésünkre azt is elmondta: elsősorban a fizetős parkolás forgalomszabá- lyozó szerepének helyreállításra van szükség. A bevásárlóközpontok és az önkormányzati intézmények parkolóinak, mélygarázsainak éjszakai megnyitásával természetesen egyetértettek, sőt azt korábban ők maguk is javasolták, azonban a nappali közterületi parkolási káoszt ez nem oldja meg.

– A folyamatosan parkolóhelyet kereső autók megnövekedett forgalma a most kezdődött szmogveszélyes időszakban éppen a koronavírus által támadott tüdőre jelent veszélyt – tette hozzá a fővárosi XIV. kerület polgármestere, megjegyezve: Zuglónak az idén 650 millió forintos bevételkiesést okozott a tavaszi és a mostani ingyenes parkolás.

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere az ingyenes parkolást szintén politikai kérdésnek tartja, amely az önkormányzatok ellehetetlenítését erősíti. – Több a lakossági panasz, rosszabb a levegő és nagyobb a zaj a fővárosban. A XIII. kerületnek ebben az évben egymilliárd forintos bevételkiesést jelentett ez az intézkedés – mondta Tóth József, aki egyenesen pótcselekvésnek nevezte a kereskedelmi célú parkolóhelyek estétől reggelig tartó ingyenessé tételét.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere szerint sokan vannak „home office”-ban karanténban vagy digitális oktatáson, ők saját lakóhelyükön tapasztalják, hogy például egy bevásárlás után nem találnak otthonuk közelében parkolóhelyet. – Emiatt drasztikusan megnőtt a belső városrészekben a gyalogosokat is veszélyeztető, szabálytalanul várakozók száma is – jegyezte meg.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.