Orbánnak nem megy a matek

Az MSZP szerint Orbán Viktor péntek reggeli interjújából kiderült, hogy a miniszterelnöknek vagy nagyon nem megy a matek, vagy végtelenül lenéz mindenkit ebben az országban.

Ugyanis – hívja fel a figyelmet közleményében a párt – a korábbi években 1,3 millió vakcinát rendeltek az influenza elleni védőoltásból, idén rendelkezésre áll 1,4 millió, erre a miniszterelnök képes volt bejelenteni ország-világnak, hogy a kormány megduplázta a készleteket. Így néz ki az Orbán-féle felelős tájékoztatás – jegyzi meg az MSZP.

A párt úgy véli, a kormány a folyamatos hazudozással és a félretájékoztatással a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, hiszen aláássa a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet és hamis biztonságérzetet kelt az emberekben.

Emlékeztetnek: az MSZP azonban a kezdetektől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel. Ezért szerintük egy világjárvány közepén ez lenne a minimum, amit elvárhatnánk a kormánytól, „de úgy tűnik, hogy Orbánék még erre sem képesek”.

Forrás: MTI-OS / Hirklikk

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.