Irodalmi ösztöndíjprogram

Irodalmi ösztöndíjpályázatot hirdetett Erzsébetváros önkormányzata íróknak – írja a Litera.

A pályázaton november 6-ig minden 35 és 60 év közötti, legalább két kötettel rendelkező szépirodalmi szerző jelentkezhet, a beérkező munkák elbírálását egy önkormányzattól független öt tagú zsűri végzi, amelynek tagjai Gács Anna irodalomkritikus, Nagy Boglárka irodalomkritikus, Visy Beatrix irodalomtörténész, Babiczky Tibor költő és Kemény István író. A program koordinátora Simon Márton költő, slammer; fővédnöke Lator László költő.

A Szücs Balázs, a Párbeszéd VII. kerületi egyházügyi, civil és kulturális alpolgármesterének javaslatára e héten elindított pályázat elsődleges célja megmutatni, hogy kizárólag szakmai alapon is lehet támogatni független kulturális és művészeti projekteket, illetve hogy állandó helye és szerepe legyen a nívós kortárs kultúrának a kerületben, Erzsébetváros kulturális életét is erősítve.

A zsűri döntése nyomán a díjat a kerületi Művelődési, Kulturális és Szociális Bizottság ítéli oda az öt legjobb pályázónak, akik 6 hónapon keresztül fejenként havi nettó 160 000 forintot fognak kapni az önkormányzattól. A kiírásban szerepel még, hogy a díjazottak között a nemek aránya lehetőleg közelítse meg az 50-50 százalékot.

Részletek a Litera oldalán!

(Forrás: Magyar Narancs)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.