Fügedi: Kreatív jogalkotás

Ezt a jelszót a leendő Magyarbasi még 1998-ban, első kormányának megalakulása előtt hirdette meg, és fő értelme akkor még a kétharmados törvények megkerülése volt. De egyes jelek már utaltak arra, hogy felhasználási területeit bővíteni fogják.

Így például a munkanélküliek számának csökkentésére — választási programjában ez még „Esély a munkához” címen szerepelt — azt találta ki, hogy 9-ről 6 hónapra szállította le a munkanélküli státusz (és vele a segély) idejét. (Majd büszkén hirdette, hogy mennyivel csökkentették a munkanélküliséget.)

Mára a módszer fő alkalmazási területévé az okozott kártételek elfedése vált. Ennek szép példájaként a munkanélküli státusz már csak 3 hónapos. Ez meg itt a legújabb példa:

 Törvénytelen állapotot okozott az óvodapedagógusok hiánya, de aztán megoldották: rendeletet hoztak, hogy ne kelljen annyi. Pedig vannak gyerekek, akiknek szükségük lenne egyéni fejlesztésre, amit két óvodapedagógussal a délutáni órákban kaphatnának meg. (via 444.hu

Fügedi Ubul

***

Emlékeztető: A Láthatatlan Tanoda – Rosa Parks Alapítvánnyal és a Partners Hungary Alapít- vánnyal együtt Józsefvárosi Önkormányzata pályázott — és összesen 267 ezer eurót, több mint 90 millió forintot nyert az Európai Bizottságtól óvodafejlesztési célokra. Ez például fejlesztőjátékok beszerzését, továbbképzéseket, konfliktuskezelési támogatást, egyéni és csoportos fejlesztést, óvodapszichológus alkalmazását teszi lehetővé. (Lásd.: Miért fáj a Fidesznek)

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.