Elkezdődtek a felmondások

Elkezdődtek a felmondások az Indexnél: hiába kérték az újságírók, hogy visszavegyék a kirúgott főszerkesztőt. A lap vezetősége hajthatatlannak tűnik, több tucatnyi újságíró csomagolhat. A szerkesztőség több oszlopos tagja már beadta felmondását.

Több alapember is távozik az Indextől: információink szerint a számos díjjal jutalmazott oknyomozó  újságíró Dezső András, Szalai Bálint, a szocioriportjainak köszönhetően elismert Janecskó Kata,  és a volt főszerkesztő-helyettes Miklósi Gábor is beadta felmondását csütörtökön.

A szerkesztőség Dull Szabolcs, a szerdán menesztett főszerkesztő visszahívását kérte Bodolai Lászlótól, a lap mögött álló alapítványt vezető ügyvéd azonban erre nemet mondott. Ezt Munk Veronika főszerkesztő-helyettes mondta el újságírók előtt az Index épületében, a délutáni szerkesztőségi gyűlés után – írja a 24.hu.

A híportál videót is készített a bejelentésről: „Azt kértük Bodolai Lászlótól, hogy helyezze vissza Dull Szabolcsot a főszerkesztői pozícióba (…) erre Bodolai László azt mondta, hogy ezt sajnos nem tudja vállalni” (…) – mondta a felvételen Munk, aki újságírói kérdésre azt is hozzátette: „felkérést kapott három főszerkesztő-helyettes, hogy folytassa a lap vezetését”.

A főszerkesztő-helyettes ugyanakkor úgy látja,

a szerkesztőségi kérés elutasítása miatt sokak számára befejeződik a munka az Indexnél. 

A Média1 értesülése szerint negyvennél is többen tervezik távozásukat Dull Szabolcs eltávolítása és a lapnál zajló átszervezési kísérletek miatt, mivel számukra ez a hírportál függetlenségének megszűnését jelentené.

Bár az Index frissen kinevezett vezérigazgatója, Szombathy Pál szerint csak  a „rendkívül szerencsétlen, béna és széttartó” kommunikáció idézte elő a Dull  kirúgásához vezető bizalmi válságot, a Népszava információi szerint ennél többről van szó:  több hetes belső háború vezetett a döntésig, 

az igazgatóság azt kérte a most távozó főszerkesztőtől, hogy az Index radikális átalakítását tartalmazó terv visszavonása után tegye közzé a címlapon, hogy a hírportál már nincs veszélyben

– vagyis állítsa vissza az Index függetlenségi állapotát jelző barométert.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.