Vizsgálóbizottság alakulna

Momentumos vezetésű vizsgálóbizottság alakulna többek között az M3-as metró felújítása, a Bálna eladása, illetve a biodóm-projekt kivizsgálására.

A közpénzek felhasználásának átláthatósága és a múlt árnyaival való szembenézés érvényre juttatása érdekében a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői vizsgálóbizottság felállítását javasolták a Tarlós-korszak nyolc meghatározó ügyének kivizsgálására.

A Fővárosi Közgyűlésben többségben lévő, az Országgyűlésben ellenzékként működő pártok képviseletében Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Horváth Csaba a fővárosi MSZP-frakció vezetője, Soproni Tamás, a Momentum és V. Naszályi Márta, a Párbeszéd képviselője jegyzi az előterjesztést.

Az eseti vizsgálóbizottság az alábbi ügyek kivizsgálását kapná feladatul:

  • Budapest patkánymentességének fenntartására kiírt közbeszerzési eljárás,
  • az állatkerti biodóm létesítése,
  • a budapesti parkolási rendszer elmúlt 15 éves működése,
  • Rác Fürdő projekt,
  • a 3-as metró felújításához kapcsolódó beruházások,
  • a 4-es metró építéséhez kapcsolódó beruházások,
  • a budapesti elektronikus jegyrendszer projekt,
  • a Bálna eladása.

A bizottságnak december 31-ig kellene elkészíteni a jelentését. Az eseti bizottság létrehozásáról a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén szavaznak a képviselők.

– A Fidesz-kormány neve az elmúlt időszakban összeforrt a korrupcióval. Nincs ember ma Magyarországon, aki elhinné, hogy az ország leggazdagabb embere egy százmilliárdos egykori gázszerelő, és nem Orbán Viktor miniszterelnök. És aligha van olyan ember, aki azt gondolja, hogy a fideszes vezetésű budapesti Városháza mentes volt a korrupciós ügyektől az elmúlt tíz évben

– írta közösségi oldalán Soproni Tamás. A terézvárosi polgármester szerint a

budapestieknek joguk van tudni, mit csináltak a pénzükkel – hogy hová tűntek azok a százmilliók, egyes esetben milliárdok, amiket ők adóként fizettek be, és amelyekből fejlesztések helyett magánvagyonok lettek.

Ezért állítanának fel egy új vizsgálóbizottságot Havasi Gábor, Budapest momentumos egészségügyi tanácsnokának vezetésével, amelynek célja az ügyek felderítése.

Olyan ügyeket fognak vizsgálni, amelyekben Soproni szerint okkal feltételezhető, hogy bűncselekmény történt, és feljelentéseket fognak tenni. A pénznek nincs se szaga, se pártállása – lába viszont, úgy látszik, nagyon is van – tette hozzá.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.