Ende, finita, vége

Mármint az operatörzs napi sajtótájékoztatóinak. A színtársulat nem tart több előadást, Nyunyóka és a többiek könnyes-szomorú búcsút véve jobbra el – a függöny legördült, ezzel az első évad véget ért. (Legalábbis ami a járvány első hullámát illeti…)

Tegnap különben a Parlament ellenszavazat nélkül  elfogadta a veszélyhelyzet megszün- tetéséről szóló törvényt, és a különleges jogrend eltörléséről is dönthet(het) a napokban a kormány. Ugyanakkor az ingyenes parkolás marad, azt egészen július 1-ig fenntartják – állítólag azért mert a velünk oly nagyon és oly sokat törődő kormány időt akar hagyni az erre való felkészülésre.

Legalábbis ez a hivatalos indoklás. Pedig egyszerűen csak még egy-két hétig szívatnak minket. Ha már erre jártak.

P.s.: Orbán Viktor a koronavírus járványra hivatkozva április elején tette országosan ingyenessé a közterületi parkolást, amivel rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztotta meg az önkormányzatokat. Eredmény: a közösségi közlekedés kihasználtsága nem csökkent, viszont alaposan megnőtt a közúti forgalom. Itt nálunk a kerületben meg még inkább. A döntés a Levegő Munkacsoport szerint  csak ártott a városi, különösen a fővárosi közlekedésnek – de az ingyenes parkolás akkor is marad még. Hogy felkészülhessünk. Aha.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.