A mi tapsunk nekik is szól

Az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete és Frakciója tisztelettel köszönti pedagógusait, tanárait, óvónőit és a gyermeknevelési intézményeinkben dolgozókat a Pedagógus Nap alkalmából.

Az UNESCO és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 1996-ban június 7-én fogadta el a pedagógusok jogairól szóló határozatot. Magyarországon első alkalommal már 1952. június 7-én és 8-án ünnepelték ezt a napot, s ez alkalomból adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket. Későbbi évek során számos díjak alapításával és azok ünnepélyes keretek közötti átadásával köszönik meg a kiemelkedő teljesítményt felmutató pedagógusok, tanárok, oktatók munkáját.

Erzsébetváros pedagógusai az elmúlt év júniusa óta, különösen a 2020 márciusától tartó járványügyi vészhelyzet alatt végeztek kiemelkedő és elismerésre méltó munkát. A járvány alatti internet alapú távoktatás eddig soha nem tapasztalt, soha ki nem próbált oktatási módszer megtalálását, soha el nem készített internet alapú tananyagot, és oktatásra ki nem próbált szoftverek használatát, a helyzethely való gyors alkalmazkodást kívánt meg pedagógustól, gyermektől és szülőktől egyaránt azért, hogy a legkevesebb hátrányt jelentsen gyermekeinknek ez a különleges helyzet.

S ezeket nap mint nap, annak ellenére felelősséggel és hivatástudattal teszik meg tanáraink, hogy az oktatási ágazat az utóbbi években mélyen alulfinanszírozott és a legkevésbé megbecsült társadalmi kötelezettséggé vált.

Minderre való tekintettel Devosa Gábor önkormányzati képviselő, frakcióvezető és dr. Kispál Tibor önkormányzati képviselő, alpolgármester ez úton is tisztelettel megköszönjük az Erzsébetváros oktatási intézményeiben dolgozók, pedagógusok lelkiismeretes, példaértékű munkáját. A mi tapsunk nekik is szól.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.