Újabb több száz milliós csalás

Több mint 216 millió forintnyi kárt okozhatott az EVIKINT Kft. korábbi vezetése az önkormányzatnak. Az EVIKINT Kft. jelenlegi ügyvezetője, miután 2019 év végén átvette a céget, megkezdte a Kft. jogi és gazdasági átvilágítását. Ekkor derült ki, hogy a cég korábbi ügyvezetője olyan munkákra is adott megbízást, amelyekhez nem lett volna joga.

Az EVIKINT Kft. el is kezdte ezeknek a jogosulatlanul megrendelt munkáknak a kifizetését, de ezt olyan – az önkormányzattól kapott – pénzből tette, amelyet más munkák kifizetésére kapott.

Emiatt egyrészt vannak olyan alvállalkozók, akiket az EVIKINT Kft. csak részben fizetett ki, noha az önkormányzattól megkapta rá a teljes összeget. Ezek az alvállalkozók most várnak a pénzükre. Másrészt olyan munkákat akarnak kifizettetni az önkormányzattal, amelyeket soha nem rendelt meg. Ezen kifizetések miatt, a rendelkezésünkre álló adatok szerint az önkormányzatot ért kár meghaladja a 216 millió Ft-ot.

Az okozott kár miatt a polgármester utasítására a cég ügyvezetője feljelentést tett: csalás, hűtlen kezelés, és hanyag kezelés bűncselekményi gyanúja miatt a VII. kerületi Rendőrkapitányságon.

Erzsébetváros Önkormányzata

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.