Aljas politikai játszma

Aljas politikai játszmát játszik a Fidesz: a járványból akar politikai hasznot húzni – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, a Klubrádió Megbeszéljük! című műsorában kedden. „A Fidesz most is politikát épít, a járványból akar politikai hasznot húzni és ez nagyon-nagyon visszataszító. No és ez az, ami leginkább veszélyezteti a magyar emberek biztonságát”.

Felidézte: a hétpárti egyeztetések végig konstruktív hangulatban zajlottak, de a hétfői események tükrében már az is egy „álságos akciósorozat” volt – elaltatni az ellenzék figyelmét, úgy tenni, mintha most valóban nemzeti egység lenne.

Szándékosan állították elő a mostani helyzetet, hogy leplezhessék a védőfelszerelésekkel kapcsolatos mulasztásokat, a késői reagálásokat, az elmulasztott döntéseket. S most az ellenzéket kiáltották ki ellenségnek, mert „maga a vírus, azt nem lehet plakátra tenni, nem lehet listázni” – mondta a pártelnök.

A „legaljasabb, legundorítóbb uszításnak” nevezte Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető és a KDNP-s felszólalók keddi hozzászólalásait a parlamenti általános vitában és „nagyon aljas politikai játszmának” a történteket. Rámutatott: a felhatalmazás elmaradása semmiben sem akadályozza a kormányt: ha a kormányrendeletek lejárnak, azokat ugyanolyan tartalommal még aznap újra kihirdetheti.

Azt is aláhúzta: az ellenzéki pártok nem önmagukat képviselik a Parlamentben, hanem több millió választópolgárt, akik nem bíznak abban, hogy Orbán nem fog visszaélni a korlátlan felhatalmazással. A bizalmat a Fidesz éppen az ellenzéki képviselőkön keresztül érhette volna el „legalább erre az átmeneti időszakra”, ha megteszi azt a gesztust, hogy befoglal a törvénybe egy 90 napos, meghosszabbítható határidőt.

A pártelnök elmondta: az MSZP olyan módosító indítványt nyújtott be a törvényhez, amelyben szerepel a 90 napos határidő. Mint mondta, a Fidesznek „semmi mást nem kell tennie”, mint megszavazni ezt a módosítást hétfőn, s akkor megkaphatja az ellenzéki felhatalmazást.

Kiemelte: az a legfontosabb, hogy az ellenzék egységben tudott maradni, egységben hozta meg döntéseit, és egységesen javasolja a helyzetre a megoldást is.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.