Támogatás kerékpár-vásárláshoz

Erzsébetvárosban a fiatal biciklisek is igényelhetnek támogatást az önkormányzattól.

Megváltoztatták a jogosítvány megszerzését támogató rendelet módosítását az erzsébetvárosi önkormányzatnál. A teljes testület által jóváhagyott módosítások szerint többen fel fogják tudni használni a támogatást, és kerékpárra is ki lesz terjesztve, ezzel ösztönözve, hogy minél többen kerékpárral közlekedjenek gépjármű helyett.

Tóth Csaba, az erzsébetvárosi önkormányzat Klímavédelmi és Fenntarthatósági Kabinetjének vezetőjének  tájékoztatása szerint az elmúlt években az önkormányzat a 16. életévüket betöltő fiatalok jogosítványszerzést támogatta, fiatalonként kb. 130-150 ezer Ft értékben. A támogatást évente 20-30 fő vette igénybe, évente 2,5-3,5 millió Ft értékben. 

Az új rendelet szerint a fiatalok eldönthetik, hogy egy adott összegű támogatást jogosítványra vagy kerékpárra, esetleg rollerre költik. Kerékpár esetében a támogatás maximum 40 ezer forint, roller esetében 25 ezer forint. A balesetek elkerülése érdekében a kerékpárt és rollert igénylőknek közlekedésbiztonsági képzésen kell részt venniük, melynek költségét az önkormányzat fedezi.

A támogatásra március 1-jétől lehet majd jelentkezni, a jogosultak a rendelkezésre álló keret kimerüléséig fognak támogatást kapni, ami kb. 120-150 fiatal támogatását teszi lehetővé.

(Forrás: Index)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.