Talált tárgyként kezelik

Erzsébetvárosban mostantól talált tárgyként kezelik a járdán hagyott elektromos rollereket. Begyűjtik őket, mert sok panasz érkezett miattuk.

„Mától Erzsébetváros talált tárgyként kezeli az elektromos rollereket” – jelent meg a hír a VII. kerület honlapján, amely szerint nagyon sok panasz érkezett önkormányzathoz a gyalogos forgalmat akadályozó járművek miatt.

Fotó: Klauzál utca – A mi Erzsébetvárosunk blog

Az így elhagyott és talált rollereket a VII. kerület jegyzője talált tárgyként tartja nyilván, és a jogosult jelentkezéséig gondoskodik az őrzéséről.

„A munkát megkezdtük és folytatjuk” – ígérik.

Az önkormányzat azt írta, hogy az intézkedéssel a helyzet normalizálása törekszik, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a közösséggel folytatott párbeszéd fontosságára.

Arra, hogy még egy forradalmian új, sokak körében népszerű szolgáltatás bevezetése előtt is konzultálni kell az adott terület lakóival, használóival, hogy az újdonság nem zavarja-e őket, nem okoz-e gondot a mindennapi életükben.

Tavaly nyáron megírtuk, a Belvárosból kivonult a Lime. Novemberben pedig arról cikkeztünk, hogy a kormány kitiltotta a Kossuth Lajos térről az egyszerű közlekedési eszközöket.

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.