Téli krízishelyzet

Jönnek a hideg napok a nagy éjszakai lehűlések. Kérjük, hogy ebben az időszakban mindenki fokozottan figyeljen a krízishelyzetben élőkre, és ha ilyen élethelyzetet tapasztal, azt kérjük jelezze, hogy segíteni tudjunk.

Mi a teendő?

  • Vészhelyzetben egész Budapesten hívható az alábbi telefonszám: +36 1 338 4186
  • Önkormányzatunk szerződésben áll a Golgota Keresztény Gyülekezet Egyesülettel, és velük közösen térképezi fel a segítségre szorulók körét.
  • Ha valaki fűtetlen lakásban lakik, vagy ilyen körülményről tudomása van, akkor azt az alábbi telefonszámokon:+36 1 352 8672, +36 1 342 5907 jelezheti.

Amikor az időjárás ezt szükségessé teszi, a szakemberek kiadják a vörös kódot – ez jelzi a szokásosnál is súlyosabb vészhelyzetet. Ilyenkor – vörös kód esetén – a Vörösmarty utcai Nappali Krízisközpont: 061 786 1946 éjjel nappal nyitva tart és 100 ember részére biztosít meleg helyet, étkezési és tisztálkodási lehetőséget.

(Forrás: erzsebetvaros.hu)

Emberek ne fagyjanak meg se az utcán, se a fűtetlen lakásban. Aki tud, vigyen adományokat, melyeket az utcán élőknek, vagy a melegedőkbe, szállókra tudnak vinni, illetve vészhelyzet estén hívja a fenti telefonszámokat.

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.