Szociális Kerekasztal alakult

Tegnap megalakult az Erzsébetvárosi szociális kerekasztal, melyen levezető elnökként vettem részt. Az alakuló ülésen elnököt választottunk Nagy Andrea képviselő személyében, alelnök pedig Bakonyi Karola, a kerület egykori polgármestere lett.

Egyúttal bemutatkoztak az új tisztségviselők is, majd rátértünk az érdemi munkára: fő kérdés a téli krízishelyzet és az Erzsébetváros Szíve program volt. Három kiragadott megállapítás alakuló üléséről:

  • Nyilvántartjuk és segítjük az Erzsébetvárosi fűtetlen lakásokban lakókat.
  • A háziorvos találkozik általában először a problémával a krízishelyzetben lévőknél.
  • Az információhiány is veszélyeztető tényező, mert az idősek nem tudják, hogy hol is kérhetnek segítséget.

November végéig huszonkét ember halt meg kihűlés miatt! Figyeljünk, figyeljenek oda! Ha látnak elesett, segítségre szoruló embertársunkat – és nem csak az utcán, hanem a lakóházukban is – szóljanak a legközelebbi hivatalos helyen, hívják ki a mentőket.

dr. Kispál Tibor alpolgármester

P.s.: Megjelent Erzsébetváros Önkormányzati újságjának decemberi száma, ITT, az önkormányzat honlapján elektronikusan is elérhető.

***

Igazgatási szünet lesz a Polgármesteri Hivatalban! Így 2019. december 14-én (azaz, holnap), december 23-án, továbbá december 30. és 31-én a hivatal zárva tart. Ügyeletet kizárólag a Hatósági és Ügyfélszolgálati Iroda Anyakönyvi Csoportja tart 2019. december 30-án újszü- löttek anyakönyvezése, valamint temetési engedélyek kiadása ügyében 9 és 12 óra között.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.