Záróra: egyelőre nem vezetik be

Az önkormányzat egyelőre egy szakmai bizottságot állít fel, és objektív kritériumrendszert hoznak létre, amely a jövőben szabályozhatja, ki meddig tarthat nyitva.

Leszavazta azt a módosítást az erzsébetvárosi képviselő-testület, mely 2020. január elsejétől bevezette volna az éjféli zárórát a bulinegyedben – írta 24.hu. A rendkívüli képviselő-testületi ülésen elfogadtak viszont egy másik előterjesztést, amely támogatja, hogy változzon a záróra, ám nem egyből égetné fel a bulinegyedet.

A megszavazott tervezet a következő hónapokban egy szakmai bizottságot állít fel az önkor- mányzati képviselők (hárman Belső-Erzsébetvárosból), a rendőrség, a biztonsági szolgálatok, a civil szervezetek, illetve a vendéglátóhelyek üzemeltetőinek bevonásával. Egy objektív kritériumrendszert hoznak létre, amely a jövőben szabályozhatja, ki meddig tarthat nyitva.

Ezen kívül évi egymilliárd forintos támogatást kérnek a kormánytól, amely a turizmus után hagyott romokat hivatott orvosolni és a lakók életkörülményeit javítaná. A Niedermüller Péter (DK) által benyújtott javaslat alapján továbbá a rövid távú szálláskiadás, azaz az Airbnb szabályozása miatt is egyeztetést terveznek a kormánnyal.

A lap tudósítása szerint az ülésen heves vita alakult ki a bulinegyedről a képviselők és a lakók között. A helyiek egy részének elfogyott a türelme, mások pedig örülnek, hogy legalább van hova kimozdulni, még akkor is, ha a mostani állapot tarthatatlan.

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.