Tarlós-Karácsony verseny

Különös, amit a közvélemény-kutatók mérnek.

Október 13-án nemcsak az önkormányzati választások jelöltjei és a közvélemény-kutatók is megméretik magukat, ugyanis óriási különbségek vannak a mérések között: néhány szerint Tarlós István simán nyerhet Budapesten, mások szerint szorosan áll Karácsony Gergellyel. Az InfoRádió öt friss mérés eredményeit vetette össze.

Otó: MTI / Szigetváry Zsolt

A Nézőpont Intézet felmérése szerint Budapesten sok baloldali szavazó elfordult Karácsony Gergelytől, miután kikerült egy hangfelvétel a főpolgármester-jelöltről.▾hirdetés

„Tarlós István jelenleg 56 százaléknyi szavazatra számíthat a biztos szavazók körében, Karácsony Gergely pedig 38 százalékra.”

– mondta az InfoRádióban Nagy Dániel kutatási igazgató.

A Századvég felmérése szerint a baloldali szavazók egy része sem bízik Karácsony Gergely győzelmében. Erdős Gergely belpolitikai elemző az InfoRádiónak úgy fogalmazott:

„A válaszadók 35 százaléka van pozitív véleménnyel Karácsony Gergelyről, míg 57 százalékuk elutasítja a személyét, tehát látható, hogy míg Tarlós István egy integratív politikai karakter, aki a baloldali szavazók egy részét is képes megszólítani az elért eredményeinek köszönhetően, addig Karácsony Gergely az ellenzéki szavazók jelentős részének a szimpátiáját sem tudja elnyerni.”

A Republikon Intézet viszont úgy véli, szoros küzdelemben fog eldőlni, hogy Tarlós István vagy Karácsony Gergely lesz-e Budapest következő főpolgármestere. Virág Andrea stratégiai igazgató a felmrésükről az InfoRádióban ezt mondta:

„Tarlós Istvánra jelenleg a teljes budapesti felnőtt népesség 35, míg Karácsony Gergelyre 34 százalék szavazna.”

A két legesélyesebb főpolgármester-jelölt a Publicus Intézet felmérése szerint is fej fej mellett áll – tájékoztatta az InfoRádiót Pulai András ügyvezető igazgató.

„49:47-re áll a meccs a két első helyen lévő jelölt között. Tarlós István vezet 2 százalékponttal. Puzsér Róbert kapna még 4 százalékot. Berki Krisztiánra jelen pillanatban kevesebb mint 1 százalék voksolna.”

Szeptemberben a Závecz Research is végzett egy közvélemény-kutatást a fővárosban. Ennek alapján

a Fidesznek 33, az ellenzéknek pedig 39 százalékos támogatottsága van Budapesten,

a főpolgármesteri székért tehát szerintük is kiélezett verseny várható.

Forrás: Infostart / InfoRádió – Herczeg Zsolt

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.