Képviselő-jelöltek: Kispál Tibor

Az ötpárti ellenzéki összefogás MSZP-s képviselőjelöltje az október 13-i önkormányzati választáson a Kertész utcától egészen a Lövölde térig húzódó 3. számú egyéni választókerületben a jelenlegi képviselő, dr. Kispál Tibor. A hivatalos választási kampány pár nap múlva, augusztus 24-én kezdődik.

A választáson a képviselőjelöltek szeptember 9-én 16 óráig adhatják le ajánlóíveken összegyűjtött ajánlásaikat. A jelölteknek településtípusonként és választási típusonként eltérő számú ajánlást kell összegyűjteniük. Idén összesen 42.186-an szavazhatunk, tíz választókörzetben.

Másfél hete kezdték kézbesíteni a választópolgároknak az októberi önkormányzati választás értesítőjét. A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében tájékoztatja a választópolgárokat, hogy benne vannak a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának névjegyzékben, és melyik szavazókörben élhetnek választójogukkal. Az értesítőket a Magyar Posta kézbesíti, és legkésőbb augusztus 23-ig érkeznek meg. Ha valaki nem kapja meg magáét, akkor a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.