Egyre több a kihívó

Hiába jelentették be, hogy a főváros VII. kerületében a DK-s Niedermüller Péter lesz az egyetlen ellenzéki polgármester-jelölt, Erzsébetvárosban vélhetően több kihívója lesz a kormánypárti Vattamány Zsoltnak.

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava

A Népszava úgy értesült, hogy az Élhető Erzsébetváros Egyesület is megméretteti magát az október 13-ai önkormányzati választáson, mert – mint írják – nem látnak alternatívát, és nem látják, hogy „bármelyik párt a lakókat helyezné előre.” Úgy tudjuk, a civilszervezet az LMP-ből az uniós voksolás után kilépő Moldován Lászlót kérné fel polgármester-jelöltnek. (Lapunk korábban már beszámolt arról, hogy kacérkodik az indulással.) Megkeresésünkre nem cáfolta a civilszervezet felkérését, de hozzátette, más egyesületekkel is kapcsolatban áll. – A döntésemet legkésőbb egy-két héten belül nyilvánosságra hozom, augusztus végétől ugyanis már az ajánlásokat is el kell kezdeni gyűjteni – fogalmazott Moldován László.

Egy másik, a pártjából kiugró politikus is indulhat Erzsébetvárosban. Az MSZP-t a napokban otthagyó Hunvald György információnk szerint szintén ringbe szállhat, sőt az is előfordulhat, hogy az összes körzetben lesz olyan jelölt, aki hozzá köthető. Hunvald megköszönte az érdeklődésünket, de mivel szabadságon van, érdemben nem reagált.

Niedermüller Péter lapunknak ugyanakkor azt mondta, ő is hallott a háttérben zajló „mozgolódásokról”. Az viszont biztos – folytatta a DK politikusa –, hogy a kerületi ötpárti megállapodást augusztus 2-án aláírják. – Nincs ráhatásom és nem is szeretném kommentálni, hogy akár Moldován László, akár Hunvald György magánemberként, függetlenként mit csinál – fogalmazott Niedermüller, hozzátéve: ő az ötpárti szövetség jelöltje. A politikus egyébként azt is leszögezte, az összefogásnak a körzetekben is megvannak az aspiránsai.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.