Mert így kerek a világ

Váratlan fordulat – csak vicceltem, dehogy váratlan – hogy a Kúria helybenhagyta azt az első- és másodfokú döntést, ami kimondta, hogy az ész nélküli urizáló és helikopterező Rogán Antalt – aki ugye nem lop, nem csal, és nem hazudik – mégis csak lehet bűnözőnek nevezni.  A per arról szólt, hogy Juhász Péter, az Együtt volt elnöke összefüggésbe hozhatja-e a maffiával és mondhatja-e Rogánra, hogy bűnöző. Most kiderült: mondhatja.

Az ügy öt éve, a 2014-es választási kampányban robbant ki, amikor Juhász számos olyan ügyet hozott nyilvánosságra, amelyek szerint Rogán Antal polgármesterként hozzájárult ahhoz, hogy a piaci ár alatt adjon el a kerület lakásokat, épületeket; ezzel milliárdos ká- rokat okozva. Juhász – aki egyúttal V. kerületi képviselő is volt – azt állította, hogy Rogán bűnöző, lenyúlta a fél Belvárost, bűnözőkkel üzletelt és kapcsolatban állt a számos bűncse- lekménnyel vádolt és börtönbüntetésre ítélt Portik Tamással.

Az ügyészség 2016 nyarán elutasította a vesztegetés gyanúja miatt tett feljelentést. Mert szerintük Portik Tamás semmilyen konkrétumot nem mondott arról a tízmillió forintnak megfelelő euróról, amelyet állítása szerint Rogán Antalnak adott át 2010 körül. Az elutasítás indokai között szerepelt, hogy Portik nem tért ki a tízmillió forint értékű euró címletezésére, forrására, még csak egy rohadt viszkisdobozt sem emlegetett. Így aztán bűncselekménynek még a gyanúja sem állt meg, nem nyomoztak, nem kapirgáltak. (Akit a részletek is érdekelnek, itt az Indexen elolvashatja, jó szórakozást!)

Rogán és a belvárosi önkormányzat ezt követően Juhász számos, nyilatkozatát egybegyűj- tötte, és beperelte a volt ellenzéki politikust. A Kúria mostani ítélete szerint azonban

A bíróságnak nem a felperesek szubjektív sértettség érzéséből kell kiindulnia, hanem külső objektív szemléletmódot kell alkalmaznia.

Rogán és a belvárosi önkormányzat így most pervesztesek lettek, ezért kötelesek az alperes Juhásznak a felülvizsgálati eljárási költséget is megfizetni. Mert így kerek a világ.

(Megj.: jóval kerekebb lenne, ha a sértődött pereskedők a saját zsebükből fizetnék ki az összes, a perrel kapcsolatos költségeket.)

További szép estét mindenkinek!

***

Időgép: Gondolom, abban nincs vita köztünk, hogy Rogán Vállalhatatlan Antal a maffia- tempóban ügyködő kormány igazmondó juhásza. A barterezés, zacizás, az ártatlan baráti kávézás, helikopterek és luxustáskák, kenőpénzes zacskók, áron alul eladott önkormányzati ingatlanok, tehetséges üzletasszonyfeleség, csilliárdos, örökölt és felújított nyaralók, vala- mint a rinocéroszt megszégyenítő vastagbőr és korruptság félistene, aki hivatalosan beval- lott bruttó 1,1 milliós fizetésének sokszorosát bassza el egységnyi idő alatt.
(via Kolozsvári Szalonna)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.