Ujhelyi megy Brüsszelbe

Ujhelyi Istváné az MSZP-P egyetlen EP-mandátuma – Nagyarányú, titkos szavazással jóváhagyta az eredeti, a listaállításkor létrejött sorrendet az MSZP választmánya szombat délelőtt, értesült az Index. Ez azt jelenti, hogy az eredetileg Tóth Bertalan pártelnök-listavezető (aki lemondott mandátumáról) mögött második helyen szereplő kampányfőnök, Ujhelyi István folytathatja a munkát az Európai Parlamentben.

Fotó: Kovács Attila / MTI

Az MSZP–P közös listája a voksok 6,68 százalékát kapta múlt vasárnap, és mindössze egy képviselőt küldhet az EP-be a pártszövetség. A döntés részleteiről és a EP-választás ered- ményeit érintő következtetéseikről, esetleges értékelésről Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos választmányának elnöke tartanak majd sajtótájékoztatót 11 óra 30-kor.

AZ MSZP-P ÁLTAL ELNYERT MANDÁTUM SORSA AZÉRT VÁLT KÉRDÉSESSÉ, MERT A PÁRTSZÖVETSÉG LÉNYEGÉBEN HÁROM KÉPVISELŐI HELYRE SZÁMÍTOTT, ÍGY A MÚLT VASÁRNAPI EREDMÉNY MINDENKÉPPEN CSALÓDÁS.

Szanyi Tibor, az MSZP-P listán harmadikként versenyző MSZP-alelnök éppen ezért már a hivatalos eredményhirdetés előtt kilátásba helyezte az Indexnek, hogy ha csak egy mandátumuk van, annak sorsát újra kell tárgyalni.

Ujhelyi István az Indexnek adott interjúban azt mondta, „ha azt nézzük, hogy az elmúlt években ki, milyen európai parlamenti teljesítményt mutatott fel, és milyen szövetségese- ket, uniós eredményeket hozott a pártnak, továbbá hogy a következő öt évben kitől várható inkább egy, az MSZP-t építő, harcos baloldali jelenlét, akkor meggyőződésem, hogy a párt engem küld Brüsszelbe.”

A kampányfőnök szerint önkritikusan kell értékelni a történteket, és alapos értékelésre szorul minden, ami ahhoz vezetett, hogy minden idők legrosszabb eredményét érte el az MSZP.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a pártvezetésben miként értékelik a kampányt és az egy mandátumot, múlt vasárnap ugyanis Tóth Bertalan mindössze azt jelentette be, nem mond le az elnökség, hogy  az őszi önkormányzati választáson minél több településen fordulatot érjenek el.

(Forrás: Index)

P.s.: Tóth Bertalan, az MSZP elnöke bejelentette azt is, Bangóné Borbély Ildikó lemondott parlamenti frakcióvezető-helyettesi posztjáról és távozik a párt kommunikációs igazgatója, Láng Balázs is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.