Gergely: Rablógazdálkodók

Eddig másfél milliárdot fizettek a kommunkációs „szakembereknek” a Liget beépítésének megmagyarázására. A lényeg viszont: A Múzeumi Negyed tervezete eredetileg nem is foglalkozott a közparkkal, a 2012-ben bejelentett 50-60 milliárdos költség csupán az új épületekre vonatkozott. Az csak 2013-ban merült fel, hogy szükséges lenne megújítani a közparkot, ezért is nevezték annak 50 milliárdos költségét „pluszköltség”-nek.

Azaz évek óta hazudnak, tönkreteszik a Városligetet, és iszonyú sok – ma még nem számsze- rűsíthető – milliárdokat költenek el közben. A lényeg, hogy szép lett. Vagy lesz. Vagy mén’ valahová. Vagy csak simán rabolva gazdálkodnak.

Liget Budapest Projekt – Mi mennyi? Bathó Tivadar több ízben írt az Építészfórumra a Liget Budapest projektről. Azóta jóval többet lehet tudni a beépítésekről, ezért a szerző aktualizálta és bővítette legutóbbi vizsgálati anyagát.

„Az új múzeumi negyed, amely Tarlós István 2010-es főpolgármesteri programjában jelent meg először, szép lassan halad a megvalósulás felé.” Felelős: Tarlós. Jól járnak: Garancsi, Tiborcz, Mészáros. A rövidebbet húzzák: a Liget fáiból több száz és a budapestiek.

Gergely József

***

Eddig 119 milliárd forintot költött a kormány a Liget-projektre, még egyszer ennyi kellhet. Öt év alatt összesen mintegy 119 milliárd forintot költött a Városliget Zrt. a Liget Budapest Projekt néven megvalósuló új kulturális intézmények megépítésére. Ezek mintegy felét a Néprajzi Múzeum, a Magyar Zene Háza, valamint az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ generálkivitelezési munkái teszik ki. A számításokat a Városliget Zrt. által megkötött szerződések és a Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredménytájékozta- tók alapján végeztük el. (via Átlátszó)

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.