Egy tál meleg étel (3)

Nem veszítheted el a hited az emberiségben. Az emberiség egy óceán; ha pár cseppje piszkos is, az óceán maga nem lesz piszkos. (Mahatma Gandhi) 

Az elmúlt négy évben rendszeresen szerveztünk/szervezünk ételosztást az önkormányzat épülete előtt a rászorultaknak – és nem csak a választások előtt. Csináljuk, mert csinálni kell.  Mert szükség van rá. Mert nagy a szegénység és a kilátástalanság, sokan egyik napról, a másikra élnek. És igen, ma is kígyózó sorban álltak az emberek; ma is elfogyott minden. A jövő hónapban is folytatjuk az ételosztást, újra segítünk néhány száz embertársunknak.

Az elsíbolt-, illetve a nemzeti konzultációkra kidobott milliárdokból bőven telne arra, hogy az ország minden településén, a hét minden napján legalább egyszer meleg ételhez jusson minden szociálisan rászoruló magyar ember, ne menjen éhesen hétfőn iskolába, óvodába egyetlen gyermek sem. Egy kicsivel kevesebb jutna a nemzet gázszerelőjének, vagy a miniszterelnök saját lábon álló családjának, viszont sokak számára lehetne egy kis esély, az emberhez méltó életre. (via Budácsik Lajos)

Az ember az emberiség legnagyobb értéke, de a jóllakott többség egy részét láthatóan nem érdekli szegénység. A többségben hiszek, akik segítenek a rászorulókon.

Hunvald György

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.