Ujhelyi cáfolja a hazugságokat

Ujhelyi István bemutatta a családi házát, hogy cáfolja a hazugságokat.

Bemutatta szőregi házát szombaton az újságíróknak Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szerint az ingatlan nem ér 30-40 millió forintot, amennyit a Szeviép egyik vezetőjének állítása szerint a cég 2008-ban a felújítás finanszírozására fordított.

Ujhelyi István elmondta, 2002-ben feleségével költöztek az 1980-as években házgyári technológiával épült szőregi házba. Az épület földszintje 80 négyzetméteres és ugyanekkora területű a beépített tetőtér.

A politikus leszögezte, a Szeviép vezetője által elmondottakból egy szó sem igaz, mivel a ház felújítása évekkel korábban történt meg, a rekonstrukció költsége pedig töredéke volt a 30-40 millió forintos összegnek.

Az épületet, amelyet mint mondta, még túlozva sem lehet luxusvillának minősíteni, 2004-ben újították föl, ekkor kicserélték a nyílászárókat is. Később az épület külső hőszigetelést kapott, a melléképületet is kifestették, újraburkolták és az elektromos rendszerét is kicserélték – közölte a politikus, a munkákról 300-600 ezer forint közötti számlákat bemutatva. A házhoz nem tartozik wellnessközpont, sem medence, sem konditerem, a melléképületben van egy évekkel ezelőtt elromlott pezsgőfürdő, amelyet drága lenne kibontani, egy szauna és két kondigép. A telket – ahogy a városrészben sok más ugyan területet – egykor rózsakertészet volt, így a kert végében van egy az öntözővíz tárolására használt kisebb tó, a kertet ma is ebből locsolják – mondta Ujhelyi István. – Keresem a tó körüli pihenőparkot a sétánnyal és a magántavat is – gúnyolódott ezután. 

Az EP-képviselő hangsúlyozta, 18 éves kora óta a nyilvánosság előtt végzi munkáját, soha nem kellett elbújnia az emberek elől, országgyűlési képviselőként azok között élt, akik megválasztották. Soha nem vádolták meg azzal, hogy korrupt politikus lenne.

– Itt a szegedi választókörzetben, ahol sorra nyertem az egyéni mandátumaimat úgy, hogy itt éltem azok között az emberek között, akik minden napunkat ismerték, nekem soha nem kellett elbújnom vadászkastélyokba, sem máshova

– fűzte hozzá. Ujhelyi István természetesnek nevezte, ha politikai tevékenysége miatt támadják, azt azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy házában gyermekeiről az ablakon keresztül vagy drónnal felvételeket készítenek, ezért felszólította az újságírókat álljanak le családja zaklatásával.

Ujhelyi a sajtótájékoztatót és a házbejárást élőben közvetítette a Facebook-oldalán.

(Forrás: 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.