Választókerületi fogyás

Most még csak szikáran, röviden: mint már tudható, kissé átkaszabolták az önkormányzati választókerületeket. A lényeg, hogy a jelenlegi, 2010 óta érvényben lévő 12-ről a lakosság fogyása miatt 10-re csökkent a választókerületek száma. Azaz ősszel, az önkormányzati választáson 10 egyéni választókerületi és 4 kompenzációs listás mandátum szerezhető majd meg. Most még csak egy kézi vázlatunk van minderről, de ebből is látható, hogy mi és hogyan változott. (Első kép a régi, 2010-es felosztás, a második az új.)

Ami azonnal szembeötlik: Belső-Erzsébetvárosban – a két körút között, a legtöbb bajjal „megáldott” területen – gyakorlatilag csak kettő választókerület marad. (És ha valaki fi- gyelmesebben is megnézi az új leosztást, csodálatos véletleneket fedezhet fel…)

Hát így állunk jelenleg, kérem nagy tisztelettel. További szép estét mindenkinek.

Mindez bizonyára fent van már az önkormányzat nem éppen felhasználóbarát oldalán, mi nem találtuk. Amit viszont sikerült megtalálni: Bp. Főv. VII. ker. Erzsébetváros Helyi Választási Iroda vezetőjének 1/2019.(II.01.) és 2/2019.(II.20.) határozata (szavazókörök, szavazóhelyiségek címe)

***

Keresgélés közben volt azonban sikerélményünk is, még ha nem is a témához kapcsolódóan, de mi már ennek is örölünk: Új „gomb” került föl mostanában az erzsébetvárosi önkor- mányzat weboldalára, ezentúl egy kattintással (innen) elérhetők a testületi ülések és köz- meghallgatások videói, szóval vissza tudjuk nézni, mi is történt, mi hangzott el. Ezek a videók tulajdonképpen folyamatosan kerültek föl az oldalra, csak hát… nem mindig egyszerű megtalálni, amit keresünk. Mostantól viszont közvetlenül is elérhetőek. (ittlakunk.hu)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.