Megkezdődött az előválasztás

Pártirodák mellett Budapest több pontján felállított sátrakban is lehet szavazni.

Ma, január 28-án kezdődik az ellenzéki főpolgármester-jelölt előválasztásának első fordulója, ebben a körben az MSZP-s Horváth Csabára és a Párbeszéd jelöltjére, Karácsony Gergelyre lehet szavazni.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, az előválasztási bizottság tagja az InfoRádiónak azt mondta, mindkét jelölt megkapta a kellő mennyiségű ajánlást.

Kocsis-Cake azt mondta, a két jelöltnek szükséges 2000-2000 aláírást szúrópróbaszerűen ellenőrizték, de hozzátette, Karácsony mögé 5300-5400 támogató állt szignójával. Horváth Csaba szocialista jelölt az első körben legyőzte, ő ugyanis több aláírást gyűjtött össze.

A két jelöltre a választók hétfőtől vasárnapig, vagyis egy héten át budapesti köztéri sát- rakban, az MSZP, a Párbeszéd, a Szolidaritás és a DK irodáiban, illetve online szavazhatnak a jelöltek egyikére. A szavazási helyszíneket az előválasztás honlapján lehet böngészni, de eszerint szavazósátrat állítanak fel a Széll Kálmán téren, a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, a Móricz Zsigmond körtéren, az Örs vezér terén, az újpalotai Fő téren, illetve a csepeli Görgey Artúr téren is.

Szavazni fényképes igazolvánnyal és lakcímkártyával egy néhány perces adminisztráció után lehet. Eredmény vasárnap estére várható, 18-19 óra felé. További részletek az előválasztás menetéről itt olvashatók!

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.