Tarlós nem volt hajlandó

Tarlós István a mai fővárosi közgyűlés ülésén egy szakállas agámához hasonlította a szocialista Horváth Csabát, és nem volt hajlandó reagálni az MSZP politikusnak a túlóratörvénnyel, illetve e-jegyrendszerrel kapcsolatban hozzá intézett kérdéseire.

Ma a Fővárosi Közgyűlésben egy napirend előtt folytatott éles szóváltás során kiderült:

Tarlós István főpolgármester már reagálni sem hajlandó a közgyűlés szocialista képviselőjének, Horváth Csabának a felszólalására, viszont a szakállas agámához hasonlította.

Horváth Csaba pont azon a napon kérdezte a főpolgármestert az e-jegyrendszerrel kapcsolatos, a feltételezése szerint több milliárdos károkozásról, amikor a közgyűlés hivatalosan is döntött arról, hogy a BKK vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak a munkaviszonyát február 27-ei dátummal, felmondással megszüntetik a cég elektronikus jegyrendszerének projektje miatt.

Egyúttal, határozatlan időre megválasztották a BKK új vezérigazgatójának Nemesdy Ervin közlekedési építőmérnököt, mérnök-közgazdászt. Az e-jegyrendszeren kívül Horváth Csaba, az ellenzék által “rabszolgatörvénynek” nevezett Munka törvénykönyvének a módosításáról is szerette volna kérdezni Tarlós Istvánt. A fővárosi összellenzék javaslatát, hogy a főváros tulajdonában lévő cégek, illetve az alvállalkozók se alkalmazzák a túlóratörvény 400 órás keretét, a közgyűlés nem vette napirendre. Ezt a főpolgármester maga nem indokolta, de felolvasta a főváros jogászainak véleményét: eszerint a javaslat jogszabályellenes, mert munkáltatói jogokat vonna el az intézményektől.

„Van egy érdekes élőlény, a szakállas agáma, ismeri?” – kérdezte viszont a szocialista politikust Tarlós, és utána szó szerint azt mondta: ez egy olyan élőlény, amelyik, ha izgul, mindig felfújja magát és kimereszti a pikkelyeit, hogy erősebbnek és nagyobb- nak látsszon. “Ön nagyjából hasonló típus az emberek világában” – intézte szavait Horváth Csabához.

Majd Tarlós István úgy folytatta: elérkezett annak az ideje, hogy „semmi értelme, sem jelentősége nincs annak, hogy én az ön által kimondott vagy leírt teljes képtelenségekre reagáljak, rávilágítsak vagy kiigazítsam azt”. Mindehhez, ha nem lett volna elég, azt is hozzátette, hogy mint fogalmazott, minden körülmény azt súgja neki, hogy a szocialista politikussal “nemcsak hogy nem érdemes, de nem is szabad vitatkozni. Önre nem szabad reagálni” – mondta végezetül Tarlós István.

Horváth Csaba Tarlóssal szemben szeretne indulni ősszel a főpolgármesterségért, ezt már bejelentette, és a balliberális oldalon kiírt előválasztási küzdelembe is beszállt – az MSZP támogatásával – Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjével szemben.

Mai hír, hogy mind Horváth Csaba, mind Karácsony Gergely összegyűjtötte a szavazáshoz szükséges 2000 ajánlást. Így részt vehetnek a január 28. és február 3. között esedékes voksoláson, amelynek a győztese az egységes baloldal jelöltjeként folytatja majd a küzdelmet a budapestiek szavazataiért.

(Forrás: ATV)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.