Fügedi: Közérdekű adatigénylés

Olcsón 1 Gundel-menüt margójára; 
csak hogy ne teljesen hülyén haljunk meg. 

Megtudtam, hogy a pályázaton kiválasztott Gundel havi 2,5 millió Ft-ot fizet a „menza” üzemeltetéséért.

Tisztelt Miniszterelnöki Hivatal! 
Szíveskedjenek tájékoztatni engem és a többi érdeklődőt arról is hogy: mekkora forgalomra (havonta átlag hány étkezésre) számítanak ezért a pénzért?

Ezzel eloszlathatnák azt az emésztő gyanút, hogy itt nem valamiféle üzletről van szó, ha- nem arról, hogy a Gundel jogkerülő módon támogatja a miniszterelnököt és környezetét. Mivel ez tiltott ajándék elfogadása lenne, legyenek olyan szívesek, és kérjenek számve- vőszéki vizsgálatot önmaguk ellen. Ha ez kideríti, hogy a Gundel üzleti terve reális és az üzem várhatóan nyereséges lesz, ez messzemenően tisztázná önöket mindenféle alantas gyanúsítgatásoktól.

Egyúttal reklámozhatnák is ezt a csodálatos üzleti konstrukciót, és ha ez tömegessé válna, tetemesen javíthatná a miniszterelnöknél egyszerűbb magyar emberek életszínvonalát (míg az ő anyagi helyzetében gyakorlatilag édesmindegy, hogy ezt a ˇmen- zaárat” fizet-e vagy ennek tízszeresét, mint az ilyen adagokért más vendéglátó helyeken szokás.

Úgy vélem, egyértelmű, hogy valóban ez a köz érdeke!

Fügedi Ubul

P.s.: Íme, kiderült, a szerződés a rendezvényekre is érvényes; a teljes értéknek csak egy töredéke a menza. A Gundel szabadon túlárazhatja azokat, és ennek fejében Magyarország leggazdagabb embere spórol napi párezer forintot az ebédjén. Ráadásul lesz vmiféle külön szerződés arról, hogy ne kelljen lemennie enni a plebs közé, hanem fölviszik neki a kaját. Erről még nincs semmiféle papír, csak arról, hogy ezt se ő fizeti, hanem mi, adófizetők, el- végre egyfajta vis maior, hogy „nincs ideje lemenni”.

Ugyanis éjjel nappal dolgozik értünk, adófizetőkért.

***

Valahogy éreztük, hogy nem az olcsó somlóin van a hangsúly: Nem a menza a jó üzlet, hanem az állami catering. A Miniszterelnökség menzájának üzemeltetése önmagában nem nyerő, de az állami rendezvények cateringjével együtt, már jó üzlet lehet.  Bár utóbbira egyelőre még nem szerződtek. Ja, és akár 10 évig is működhet a Gundel menzája a Minisz- terelnökségen.

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.