Nem vették napirendre

Kivonult az MSZP és a DK a honvédelmi és rendészeti bizottság üléséről, történelmi szégyent emlegetnek.

Az MSZP és a DK is kezdeményezte, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága bővítse a szerdai ülés napirendjét, hogy essen szó az MTVA-ban történt erőszakos esetekről, a rendőri intézkedés elmaradásáról, valamint Nikola Gruevszki szöktetéséről is. A Fidesz azonban nem vette napirendjére a témákat.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Azt akartuk, hogy a Bizottság hallgassa meg a belügyminisztert, a külügyminisztert, az országos rendőrfőkapitányt és a bevándorlási hivatal vezetőjét Nikola Gruevszki börtönre ítélt volt macedón miniszterelnök Magyarországra szöktetésével összefüggésben. Azt is elengedhetetlennek tartottuk, hogy a Bizottság a mai ülésen hallgassa meg a honvédelmi minisztert azokkal a honvédségi repülőgépekkel kapcsolatban, amelyeket Orbán Viktor rendszeresen saját luxus-utazásaira használ. A Fidesz elutasította fenti ügyek napirendre vételét” – fogalmazott közleményében Vadai Ágnes és Harangozó Tamás.

Szerintük az nem parlamentarizmus, ahol a kormány mondja meg, hogy miről lehet beszélni és miről nem. „Történelmi szégyen, hogy 2019 Magyarországán a két és fél millió magyar választópolgárt képviselő ellenzéki képviselők kérdéseket sem tehetnek fel a hatalomnak. Ma sem minket, hanem két és fél millió magyart köpött szembe az Orbán-rendszer. Ehhez nem fogunk asszisztálni, ezért kivonultunk a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság mai üléséről” – tették hozzá.

(Forrás: 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.