Hol van Nikola Gruevski?

Hogyan fordulhat elő, hogy a kormány befogad egy olyan bűnözőt, akinek nincs útlevele, ráadásul semmi keresnivalója nincs Magyarországon? – tette fel Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a kérdést, mai rendkívüli sajtótájékoztatóján. Tóth Bertalan hozzátette: világos választ akarnak kapni a kormánytól, hogy hol van Nikola Gruevski. Hol van az a politikus, akit a saját hazájában a bíróság jogerősen börtönbüntetésre ítélt?

“A Fidesz folyamatosan arról papol, hogy mindenki, aki biztonságos harmadik országból érkezik, annak egy tranzitzónában kell várakoznia, amíg elbírálják a menedékkérelmét.  Ráadásul, amíg Nikola Gruevski Magyarországon bujkál, harminc magyar rendőrt küld le a kormány a macedón határ védelmére” – hangsúlyozta az szocialisták elnöke.

“Ennek a kérdésnek nemzetbiztonsági, külügyi és rendészeti vonatkozásai is vannak, ezért felszólítjuk a kormányzati szerveket, hogy adjanak objektív, hiteles tájékozta- tást, hogyan fordulhatott elő ez a gyalázatos ügy”

– ezt már Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke mondta. Molnár felszólította Orbán Viktort és Pintér Sándort, hogy hétfőn a Parlamentben, adjanak választ a következő kérdésekre:

  • Hol és mikor lépett be Magyarország területére Gruevski?
  • Milyen jogi eljárás keretében tartózkodik Magyarországon?
  • Van-e VIP státusza?
(Forrás: Sztárklikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.