Szemetes zsákok a Parlamentnél

Őrsi Gergely, a párt budapesti alelnöke szerdán Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos tér és Alkotmány utca találkozásánál tartott sajtótájékoztatón azt javasolta, hogy a késedelmes szemétszállítás díját a kormány „a propagandaköltéseiből csoportosítsa át”. Hozzátette: továbbra is követelik „a nem működő, haszontalan és pazarló kukaholding”, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. megszüntetését, a feladat visszaadását az önkormányzatoknak.

Az ellenzéki politikus azt mondta, az egész országban gondok vannak a szemétszállítással, Budapesten gyakorlatilag megszűnt a szelektív hulladékszállítás. Szerinte a kormánynak nem sikerült megoldania a problémát, csak tűzoltást végzett, részmegoldást talált.

Őrsi Gergely kijelentette: a kormány által „nagy nehezen összekukázott” 26 milliárd forint pusztán arra elég, hogy a következő két hónapban az utcákat ne árassza el a szemét.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője szerint mindenki láthatja, hogy Budapest koszos, szemetes, és újra elszaporodtak a patkányok. Véleménye szerint az mutatja, hogy Tarlós István főpolgármester nem képviseli jól a fővárosiak érdekeit, hogy megállapodást kötött a nemzeti együttműködés rendszerének cégével, a kukaholdinggal.

A sajtótájékoztatón részt vett több kerületi MSZP-s politikus is, akik zsákokba gyűjtött szelektív hulladékkal érkeztek. A szemetet a sajtótájékoztató végén átvitték a Széchenyi rakpart és a Markó utca sarkán álló, hulladékkal teli konténerekhez és ott rakták le a zsákokat.

Forrás: MTI / Sztárklikk

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.