Hunvald: Valahol Európában

Olvasásbűnözés: alapos nyomozás után fegyelmi fenyítésben részesítik a több mint egy éve előzetesben lévő Czeglédy Csabát, amiért megsértette a zárka- és körletrendet a Szegedi Fegyház és Börtönben – derül ki a hvg.hu birtokába került határozatból. Bűne az, hogy túl sok könyv volt nála a cellájában.

A könyveket eltávolították, visszaesés veszélye így kizárt © Czeglédy Csaba 

A könyv valóban roppant veszélyes dolog, pl. esetleg elolvashatják más fogvatartottak is. Pláne, hogy a sajtófotókon látni, a bűnjelekből, mármint a két könyvekkel teli szatyorból kikandikál egy Dragomán-könyv meg Orwell 1984-e. Na ugye! Ez már rosszabb, mint egy élesre töltött pisztoly. Czeglédy büntetésként egy hónapig nem vehet részt a börtönprogramokon. (via Lendvai Ildikó)

A határozat pontosan rögzíti, hogy az engedélyezett mennyiségen felül – ami nem derül ki, pontosan milyen darabszámot jelent – 47 könyvet „halmozott fel” cellájában. A könyveket eltávolították, visszaesés veszélye kizárt – a büntetés-végrehajtás teszi a dolgát.

Tehát akkor még egyszer: azért fenyítette meg a Büntetés-végrehajtási Intézet az előze- tesben ülő Czeglédy Csabát, mert feles számú könyv volt a zárkájában. Ezt tényleg így kell 2018-ban, vagy már Erdogan Törökországa jött el? Legközelebb megverik – az elvileg még ártatlan – fogvatartottat, ha olvasni támad kedve? Vagy csak gondol rá.

Hunvald György

***

Megkérdezték a legfőbb ügyészt, törvényes-e Orbán Viktor magánrepülőzése. Megkérdezték. Válaszolt. Mi meg – addig is, míg Polt méltóztatik egyszer valóban válaszolni – az elmúlt másfél hétben majd’ mindennap gyűjtöttük a népszavazást támogató aláírásokat, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Majdnem 600 jött össze csak itt Erzsébetvárosban. Ha az országban legalább 1000 helyen gyűjtenék hasonló módon az aláírá- sokat, akkor még egy hét és meglenne a szükséges egymillió aláírás.

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.