Harminc éve is?

Hétfőn Orbán Viktor ismét beugrott a parlamentbe, és még válaszolt is néhány ellenzéki képviselő azonnali kérdésére az Országgyűlés ülésén. Arra, hogy miért repked szerteszét Európában egy, az állami közbeszerzéseken sorra milliárdokat elnyerő és elnyelő jó barátja magángépével azt válaszolta: Harminc éve is így mentem, jövő héten is így fogok menni! És hogy ezután is fog focimeccsre járni.

Rendben, értem. Ha nem tetszik, meghosszabbítják Bicskéig. Most már csak az érdekelne – hogy ha jól számolom, harminc évvel ezelőtt 1988-at írtunk – akkoriban kinek a gépén rep- kedhetett meccsekre az akkor még igencsak ifjú Orbán Viktor? Ja, és kinek a pénzén?

“Szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni.” (Orbán Viktor, magyar kormányfő a parlamenti ülésen.) Hmmm. És ő?

Az utazás módját firtató kérdésre Orbán Viktor érdemben nem válaszolt. Helyette érdemes elolvasni ezt Gomperz Tanástól a HVG-n. (Aki meg úgy érzi, hogy ez nincs így rendben, az csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez.)

Payns

***

Orbánról egy hete az Átlátszó írta meg, hogy egy Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgépen utazott el Várnába a MOL Vidi Ludgorec elleni meccsére. Később Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök Népszavának adott válaszából derült ki, hogy az útját a magyar futballklub tulajdonosa, a cégeivel közpénzmilliárdokat nyerő Garancsi fizette. (via 168 óra)

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.