Az MSZP betartotta amit ígért

Tizenkilenc törvényjavaslat került fel a parlament weboldalára, amelyet szocialista és párbeszédes képviselők terjesztettek a T. Ház elé.

A Tisztelt Ház elé visszük azokat a törvényjavaslatainkat, amelyek visszaállítják a jogállamot, hogy többé ne fenyegethesse az országot a kormány miatt a 7. cikkely alkalmazása – jelentette be a Népszavának adott szombati interjújában Tóth Bertalan.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője ígéretének megfelelően összesen tizenkilenc törvényjavaslat került fel a parlament weboldalára, amelyet szocialista és párbeszédes képviselők terjesz- tettek a T. Ház elé.

Az ellenzéki politikusok úgy kezdik összes javaslatukat, hogy a „demokrácia helyreállítása érdekében” van szükség azok elfogadására. Ennek megfelelően módosítanák a lelkiismereti és vallásszabadság jogát, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállást. Az MSZP és a Párbeszéd képviselői eltörölnék például a Lex CEU-t is. Emellett többek között emelnék a családi pótlékot és egy havi külön juttatást vezetnének be az iskolakezdésre.

Forrás: Népszava / Sztárklikk

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.