Nagyüzemben nyomják

Sajtóban fokozottan érvényes a tétel, hogy selejtet gyártani
mindig drágább, mint minőséget. (Szele Tamás) 

Csodás. Pár napja kiderült, hogy egyszerre több cikke fölött is kénytelen volt terjedelmes helyreigazítást megjelentetni a PestiSrácok. Merthogy hazudtak valótlanságokat állítottak Czeglédy-ügyben. Nem egyszer, nem kétszer. Tegnap óta meg attól hangos a sajtó, hogy – minő meglepetés! – folyamatosan, telitorokból hazudott a kormány médiája, így aztán most egymás után jelentetik meg a helyreigazításokat. (Megj.: most szorgosan helyre igazítanak. Majd továbbra sem válogatva az eszközökben, ugyanúgy, mint eddig, minden szó nélkül gyártják tovább tudatosan és meghatározott céllal a lejárató, hazug híreiket.)

A fideszes média az április országgyűlési választások óta számos olyan állításával kapcsolat- ban jelentetett meg helyreigazítást, amelyek a választások előtti kampányának főbb pontjai voltak. Olyan helyreigazítások sora jelent meg, amelyekből kiderül, hogy az eredeti cikkből még egy betű sem volt igaz. A sajtóperekből az is kiderül, hogy nem véletlen tévedésekről van szó – írja az Index. (Mindeközben a közpénzmédia hírhamisításaitól hangos a német saj- tó is.)

„Nem számít pár helyreigazítás és pár millió forint perköltség kifizetése, ha a hazugságok szisztematikus ismételgetése végül meghozza a párt sikerét.”

Kifizetik, amit ki kell – persze közpénzből –, de akkor sem történik semmi, ha nagy ívben lesz@rják a jogerős ítéleteket. Itt tartunk tehát ma; a Fidesz mára tökéletesre fejlesztette a hazugsággyártást. A helyreigazításokat senki sem olvassa. Esetleg, netántán egy-két hónapra be kellene záratni a hazudozó médiákat, ha a bíróság megállapítja a hazug hírgyártást. És akkor vagy nagy csend lenne, vagy kevesebbet hazudnának.

További szép estét mindenkinek.

P.s.: Olvasom, hogy centralizálni fogják a kormánymédiát, mert Orbánnak elege van. A fen- tiek alapján már most elég pontosan meg lehet jósolni, hogy milyen is lesz, és miről is  fog írni ez a központosított média. Újra lesz egy darab pártállami lap és egy tévé, és újra mi leszünk a legvidámabb barakk. Hurrá! (Erről a betervezett centralizálásról különben Szele Tamás írt tegnap egy szépet Központi Hírművek címmel, ajánlom mindenkinek elolvasásra.)

***

Más. Vagy nem is annyira: a bíróság szerint nem szükséges Czeglédy Csaba előzetes letartóz- tatás fenntartása, ötvenmillió forint óvadék letétele esetén szabadlábra helyeznék. Az ügyészség fellebbezett – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t. Mert ugye az országban nincs veszélyesebb ember Czeglédy Csabánál. (via Városi Kurír)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.