És ez mind a miénk

A héten több lap is megírta, hogy júniusban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hirtelen rárepült a VI. és VII. kerületi kocsmákra – és hogy hogy nem – de háromnegyedükben súlyos szabálytalanságokat tapasztaltak. Sok esetben találtak zárjegy nélküli, „pancsolt” italt, a Nébih pedig minden második ellenőrzése élelmiszerbiztonsági szabálytalanságra lelt az egyhetes ellenőrzése során. (Megj.: Miért csak egy hetes? Miért csak júniusban?)

Aztán: az ellenőrzések hírére érdekes módon a bevétel is jócskán meghaladta a megszokot- tat, több hely árbevétele háromszorosára nőtt az ellenőrzés hetében, egy bár például az addigi heti átlagos 1 milliós bevétele ellenére az ellenőrzés hetében hirtelen 14 millió forint forgalmat rögzített. Mintegy 50 kocsmánál legalább másfélszeres mértékű bevételnövekedés volt, majd az ellenőrzéssorozat után az összes cég forgalma visszaesett a korábbi, vagy még az annál is alacsonyabb szintre – többek közt ez derül ki a NAV közleményéből.

Nesze neked világhírű, nemzetgazdaságilag és országimázsilag pozitív bulinegyed! A kosz, mocsok, zaj mellett hamisított szesz, romlott sör és étel, a bevételek csodás megszaporodá- sa az ellenőrzés alatt – és ez így egyben, mind a miénk. Kell ehhez még valamit mondani?

***

Erzsébetvárosban a kocsmák, a kávézók és egyéb etető-itató helyek száma az utóbbi öt-hat évben csaknem megduplázódott, a KSH adatai szerint már több mint 800 működik a kerület- ben. A bulizni vágyók tízezreivel dugig megtöltve.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.