Kispál: Rosszkedvünk nyara

Tudja valaki, hogy két év után miért kell a villamospályát megint feltúrni a Nagykörúton? Jó másfél hete ismét végig dugók vannak a körúton, megint elkezdődött a 4–6-os villamos pályájának nyári, már-már „hagyományos” felújítása. Így aztán június 16-tól szeptember 2-ig nem jár a villamos a Nagykörúton, szétszednek mindent, éppúgy, ahogy tavalyelőtt (és persze azelőtt) is tették. Ugyanott, ahol az elmúlt évek sorozatos munkálataiban elvileg már mindent, de mindent szinte tökéletesen felújítottak.

Két évenként, nyaranta szívatják a budapesti és a kerületi lakosokat, bontanak, egyre csak bontanak rendületlenül, kerül, amibe kerül. Nagyon úgy néz ki, hogy itt valakiknek örök időkre lesz/van munkája, mert kell a lé a haveroknak.

Minden évben azt hisszük, hogy vége, aztán újrakezdik, gyakran ugyanazon a szakaszon. Mi lehet a háttérben? Az Index utána nézett, mikor és miért volt felújítás a vonalon, valamint hogy mikor és miért túrták fel újra és újra. (Index)

Ha pedig esetleg tényleg ennyire tönkrement alig két év alatt a villamospálya, akkor azok, akik a most szétvert sínpályát sz@rul csinálták meg, azoknak nincs semmilyen felelősségük? Ez pont olyannak tűnik, mint a sajátlábonálló Tiborc és az ő utcai csodalámpáinak egyre büdösebb ügye. Ja, és ezt is mi fizetjük.

P.s.: A belváros a 8 éve uralkodó vezetés miatt élhetetlenné vált. Az meg már tényleg csak hab a budapestiek tortáján, hogy Tarlós István nyolc után most jött rá, hogy a Red Bull Air Race hihetetlen káoszt okozott, és elnézést kért a hétvégi kellemetlenségek miatt. Majd be- jelentette, amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny a belvárosban. Jóreggelt, főpolgármester úr, jóreggelt!

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Más, de szintén Tarlós: Erdő Péter kitüntette Tarlós Istvánt vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében, többek között azért, mert szívén viseli a hajléktalanok ügyét. Azt persze nem tudni hogyan, valószínűleg nem a mostani alaptörvény módosításban szereplő hajléktalan-tiltásra gondolt a egyházi vezető…

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.